You are here:-, Verslagen-WSV Goingarijp kampioen

WSV Goingarijp kampioen

De verenigingscompetitie is een serie van vijf wedstrijden tussen de leden van de deelnemende watersportverenigingen. In Friesland zijn vijftien deelnemende verenigingen, verdeeld over drie divisies. In de provincie Groningen is een divisie. Een vereniging doet met drie boten mee. Iedere vereniging heeft een gastheer. Meestal is dat een zeilschool of een verhuurbedrijf. In ons geval is zeilschool ‘t Garijp de gastheer. Iedere vereniging organiseert voor zijn divisie een wedstrijd. Onze watersportvereniging heeft de laatste jaren in divisie drie gezeild en is nu gepromoveerd naar divisie twee. Het oorsponkelijke idee was om niet wedstrijdzeilende leden kennis te laten maken met de wedstrijdsport.  De meeste verenigingen hebben dit idee in de loop der jaren losgelaten en hun wedstrijdzeilende leden als joker ingezet. Zo langzamerhand heeft  iedere vereniging een vast team en een lijst met mogelijke invallers. Het vaste team van onze vereniging wordt gevormd door tHerbert Nijp en Luuk de Groot; Jacobus de Vries en Rob van Veen; Reinout en Klaas Plaatje

Hieronder het verslag zoals dat op de site van het Watersportverbond staart.

Woensdagavond 14 september jl. gingen er maar liefst 63 polyvalken van de wal, bemand door leden van 21 verenigingen, om op het Heegermeer de finalewedstrijd van de  Verenigingscompetitie 2011 te verzeilen.

Deze competitie wordt al vanaf 1998 verzeild. In het begin met vijf Friese verenigingen, nu zeilen 21 verenigingen uit Friesland, Groningen en Overijssel in vier divisies de voorwedstrijden. De finale slotavond wordt gezamenlijk verzeild. Divisies 1 en 4 zeilen dan tegen elkaar, evenals divisie 2 en 3. De resultaten van deze slotwedstrijd tellen mee voor het bepalen van de promotie en degradatie.

Twee wedstrijden
Tijdens de slotavond worden, zo mogelijk, twee wedstrijden gezeild. Omdat het ’s avonds toch al vrij vroeg donker wordt, was iedereen opgeroepen om op tijd in de haven te zijn. Dat iedereen op tijd aanwezig was geeft aan dat deze competitie erg leeft bij de deelnemers. Iedereen had de hele dag het weer, en dan met name de wind in de gaten gehouden. Gelukkig nam de wind enigszins af en bleef het de meeste tijd droog. Er konden dan ook twee wedstrijden prima gevaren worden, strak georganiseerd door Watersportvereniging Heeg. Alle boten waren voor het donker terug in de haven en opgeruimd.

Prijsuitreiking
Het hele gezelschap kwam daarna naar het dorpshuis van Heeg. Onder het genot van een drankje en een hapje vond de geanimeerde prijsuitreiking plaats en werden de winnaars gehuldigd.
Vanzelfsprekend werden alle verenigingen en met name de zeilscholen, die de boten ter beschikking stellen, bedankt voor hun inzet. Zonder hen is deze Verenigingscompetitie niet mogelijk.

De winnaars van de verschillende divisies zijn:
Divisie 1            JWS
Divisie 2            WS Heeg (promoveert dus naar divisie 1)
Divisie 3            WSV Goingarijp (promoveert dus naar divisie 2)
Divisie 4            ZV OSS (geen promotie)
De winnaars van groep 1 (divisie 1 en 4) zijn: JWS en ZV OSS (beide gelijk aantal punten)
De winnaar van groep 2 (divisie 2 en 3) is:  WS Heeg

wsv1

By | 2017-08-06T19:41:47+02:00 november 5th, 2011|Categories: Alles, Verslagen|0 Comments